21 Kasım 2013 Perşembe

Efendinin Otoritesi ve Kölenin İtaati

Uzun zamandır yazmadım. Yoğunluk ve bir geçiş dönemi diyebiliriz özel hayatımda...Ama kafamda blog icin notların hep var. Yine her zamanki doğaçlama tarzımla bunları yazıya dökmeye çalışacağım. Genelde geceleri yatmadan önce zaman ayırabildigim icin yine biraz hızlı ve genel olacak bu da sanırım.

Gelelim yazımıza.... Bu yazıda İtaat ve Otorite kavramından sözedeceğim.












OTORİTEDEN ÖZGÜRLEŞEMEZSİNİZ!
İnsanın hayatındaki ilk otorite "genelde" baba olur. Hatta baba ölse bile siz ölene kadar onun otoritesini içinizde  taşırsınız ömür boyu. Babanızın otoritesi içinizde hep yaşar. Birşey yapmaya karar verdiğinizde  babanızın sizin iç sesinize dönüşmüş halinden gelen "EVET bunu yap" ya da "HAYIR böyle bir şey yapamazsın" gibi sesleri duyarsınız.

O halde önerme 1: Otorite bu örnekteki gibi, eğer cok güçlüyse , o insanı hayatınızdan çıkarsanız bile içinizde yaşar! Otoritesine teslim olduğunuz (her ne kadar olmadım deseniz bile) kişinin bir parçasısınızdır ve asla tam olarak özgür değilsinizdir.

OTORİTE NE SAĞLAR?

Aslında tanımı gereği olumsuz bir çağrışımı olsa da Otorite , submissive bir kadın için  YAPICI birşeydir, yıkıcı değil. Bazı BDSM ilişkilerde yıkıcı sonuçların oluşması OTORİTE'den değil otorite kuramadığı için deliye dönen dangalak ve kendini efendi sanan kibirli ve zavallı erkeklerin çırpınışlarından kaynaklanır. Otorite yapıcıdır, yıkıcı olan otoriteyi kurmaya ve kullanmaya çabalayan ve bunu eline bulaştıran kişilerdir.

Otoritenin yapıcı yanlarından en önemlisi , köleyi diri tutmasıdır. Hem bedenen, hem psikolojik olarak hem de  sosyal hayatta ve kendisiyle ilişkisindeki tutumlar açısından diri ve dinç tutmaktan sözediyorum.Çünkü hem güvenebileceğiniz bir otoritenin karar mekanizması ve şemsiyesinin aidiyeti altında iyi hissedersiniz hem de o kişinin bir bakışıyla diken üstünde hissedebilirsiniz kendinizi.

HANGİ ERKEKLER SUBMISSIVE KADIN UZERİNDE EFENDİLİK VE OTORİTE İNŞA EDEBİLİRLER?

Kimi köleler vardır, efendisinden koptuktan sonra gerçekten özgürleşmiş hissedip , yaşananları fantazi olarak anımsayıp gülerler. Bunlar gerçek bir otorite sahibi gerçek bir Efendi ile karşılaşmamış kölelerdir. Oysa gerçek bir Efendinin eğitiminden ve hizmetinden geçmiş bir köle onu hep içinde taşır.

Gerçek bir Efendi kölesine ne hissettirir dersiniz?...

Öncelike Güven....

Güven: Yaptıkları ve söyledikleri arasında yüksek oranda tutarlılık. Herşeyi anlatsa paylaşsa hatta hatalarını itiraf etse bile Efendisinin ona kol kanat gereceğine dair bir güven.
Peki başka ne hissettirir bu Efendi kölesine? Elbette Disiplin...Disiplin diyince lise yıllarındaki disiplin cezaları akla gelse de, bu sadece Türkçe'nin anlam havuzunun bir oyunudur. Disiplin demek "Öğrenileni uygulama yeteneği" demektir. Efendinin disipline önem vermesini kişisel iktidar hırsı ve ego tatmini sanan dangalak efendi bozuntuları var diyorum sürekli. Oysa gerçek bir Efendinin disiplin uygulamasının ardındaki neden biraz daha derinliklidir. Disiplin Efendinin ihtiyacı olan birşey degildir, köleye çok şey katan bir şeydir. Gerçek Efendiler disiplin yoluyla, köleye öğrettikleri herşeyin, (erdem, sabır, dinç olmak, saygı, kendiyle yüzleşme cesareti , kendini keşfetme kılavuzları vs...) hızla hayata geçirilmesini sağlarlar. Efendiden öğrenilenin uygulanma kabiliyetidir disiplin.

Korku Uyandırma Kapasitesi: Peki bunlar yeter ki Efendi'yi iyi bir Efendi yapmaya? İyi bir Efendinin korku uyandırma kapasitesi vardır. Bu korkuyu yine bir takım dangalaklar ağır bedensel cezalar, azarlamalar vs. olarak algıladıkları için onların efendilikleri sadece şekilde kalmaktadır. Derinlerde bir yerlerde Efendiliği yaşayan kişilerin korku uyandırma kapasitesi vardır fakat bu korkudan kasıt bir bakış, yumusak tonla söylenen bir söz, köleyi her an bırakabilme olasılığı (egitimde samimi olmayan ve sürekli hata yapan köleyle ugrasamaz gerçek bir Efendi, ve sırf "aman köleyi kaybetmeyeyim" diye  koleye bir ilişki garantisi verme geregi duymaz)...


Üstün Yargılama Gücü: Otorite hissini yaratan bir diğer konu da Efendilerin sahip oldukları  üstün ve keskin bir  yargılama gücüdür. Evet , Efendi olmak için analitik bir zekaya sahip olmak gerekir. Olaylar arasında neden sonuç ilişkilerini doğru kurar, kölenin davranışlarını ve ruhsal değişimleri kölenin kendisinden bile daha iyi anlayabilir ve açıkalyabilir... Ayrıca "yargılama gücü" derken,  köle hakkında , olaylar hakkında doğru yargılara varmak gücü dışında gerçekten köleyi YARGILAMA gücüne de sahip olmak. Düşük IQ'lu, olaylar arasında sacma baglar kuran, kolenin yaşadığı olayların birkaç adım sonrasını öngöremeyen, olasılıkları önceden ele alıp geleceği bugünden şekillendiremeyen bir insan asla sizi yargılayamaz. Fakat yaptıklarınızın asıl nedenini bilen,  bugün yaşadığınız basit kücücük bir olayın gelecekteki büyük bir problemin kök nedeni olacağını bilen birinin sizi yargılamasına izin verirsiniz. Salaklıgını , naifliğini apaçık gordügünüz, ruhsal kompleksleri paçalarından akarken bunu siz görürken kendisinin farketmedigini bildiginiz birine ancak acırsınız, rol yaparak teslim olmus gibi yaparsınız. Aslında  efendi geçinen o erkegin zayıflıgını gormenize rağmen susar fakar iç sesinizle "keşke daha olgun davransa " dersiniz kendi kendinize....Üstün yargılama gücünü nerde görseniz tanırsınız oysa.

Kural Koyuculuk: Gerçek efendi kural koyar. Bazen zevki icin, Bazen kölenin disiplini için. Bazen köleyi sınamak için. Bazen de cok somut önlemler için....Geleceği öngörebilen , neden sonuç ilişkisi ve olasılıkları gören biri elbette  ki kölenin anlayamayacağı kuralları bile koyabilir. Efendisinin gördüğü bir şeyi köle görmüyor olabilir. Ve Efendi, kuralların nedenini her zaman kölesine açıklamak zorunda değildir. EFendi kural koyar ve kurallara uyarsın! İlişkide kuralları koyan kişi olarak kabul etmediğin kişi Efendi değildir. Hatta kurallarına uymaktan zevk almadıgın, kuralları cignediginde içten içe üzülmedigin kişi de gerçekten kölesi olmanı haketmeyen biridir.

Mit'lere sahip olma: Bu konu biraz anlatılması zor bir konu. Efendiler deneyimleri ve geniş bakış açılarını birçok insana sundukları için, hatta birçok erkegin farketmedigi başka boyutları ele alarak düşünüp yaşadıkları için , haklarında mitler, ya da efsaneler dolanan kişidir. Kimse tam olarak onun daha önce neler yasadıgını ne türlü durumlara tanık oldugunu bilemeyebilir. Köle, iktidarına tabi olduğu EFendinin mitlerini de kafasında kurar. Çok yalın sıradan hiç bir öyküsü olmadıgı belli olan adamın iktidarı zayıf olacaktır Efendi için. Pek anlaşılır yazmadım fakat zaten belirtmiştim anlatması zor bir konu diye:)

Tabu'lar: Efendi bir otorite olarak kendine itaat eden kişilere bazı tabular sunar. Efendi açık açık yasaklamasa bile bazı konular o Efendi karşısında eğilen köle için tabudur. Köle nelerin tabu oldugunu kısa sürede hisleriyle, efendisini tanıdıkça farkeder. Köle olarak buradaki rolün tabulara dokunmamak, kanırtmak için o tabuların üstüne gitmemektir. Kızılderili kabilesi, köyün büyücüsünün ya da kabile reisinin çadırına izinsiz girebilir mi? Tabu'dur bu. Giremezler. Gerçek iktidar, tabularını kölelerine hissettirir ve sorgula cesareti bile vermez.

Felsefi Beslenme: Efendi  ya da iktidar felsefesiyle kölelerini besler. Efendinin , efendilik ideolojisinden yararlanmayıp karşı argümanlarla asilik yapabiliyorsan orada ya Efendinde bir sorun vardır ya da bir köle olarak sen yeterince köle psikolojisinde degilsindir.Köle olarak Efendinin yarattığı, kurguladığı ya da daha doğrusu tarif ettiği dünyaya ve ilkelere yürekten inanmalısın...İlişkilere, hayata ve geleceği dair hayallerini paylaşmaya başlamış olmalısın gerçekten bir köleysen... Efendinin felsefesinden beslenip onun ideolojisini onun olmadıgı ortamlarda bile yeniden üretip savunacak kadar sahipleniyorsan gerçekten güzel bir ikilisinizdir.

ÖZGÜR KİŞİ KİMDİR KÖLE KİMDİR? RED DOMINUM OZGURLESME İLİSKİSİ DERKEN NEYİ KASTEDİYOR?

Özgür kişi, ancak dışarıda ve zorla egemenlik altına alınan kişidir. Oysa köle olan kişi, EFendisini kendi içinde barındırır ve kimsenin degil aslında kendi kendisinin kölesidir. Efendi, kendine itaat eden kölesini, aslında kölenin kendi içindeki esaretten kurtarıp özgürleştirebilecek kişidir.

Özgürlük, hangi iddiada olursa olsun, içindeki efendiyi kovmakla başlar. Kendi kendinizin kölesi olmaktan kurtulmanın yollarını size sadece gerçek bir Efendi gösterecektir. Kendinize kölelikten kurtulabilmek için önce bir Efendiye köle olmak...BDSM ilişkinin felsefi boyutu budur RED DOMINUM icin....

Cümle karışık ama bloğumda hep yazdıgım "DS iliskisi aslında bir özgürleşme ilişkisidir" mesajının özünde bu var....




3 yorum:

Adsız dedi ki...

blog mübarek vikipedi..hey maşallah...ya bu dişi köle vardı ya.noldu kıza? onla iletişim kurmam lazım..biri var ama valla amıma koycak gibi...tırsıyorum.tedirgin olmadan nasıl böyle işlere karıştı konuşmalıyım onunla

Red Dominum dedi ki...

Selam...Disikole kendi yolunda ilerliyor artık. Tedirginlik azsa iyidir, coksa o tedirginliği aşmanın yoluna bak.
Benim yardımcı olabilecegim birsey varsa mail atabilirsin fakat disikole'nin herhangi bir yardımı dokunmaz sana şu an.

Adsız dedi ki...

dişiköle ile yollarınızın ayrılmasına çok üzüldüm. oysa ne ilham vericiydiniz benim için.