4 Ekim 2011 Salı

KÖLELİK KONTRATI

Kölelerimle aramda yazısız bir kontrat vardır.  İmzalanmaz ama iyice anlaşıldığından emin olunur.

Bu nedenle yazılı bir kontrat değil. Yine de ben burada sizlerle, kölelerimden beklediklerimi yazılı hale  getirip paylaşmak istiyorum.

Bilinen klasik bdsm kontratlarından biraz daha öte bir şey aslında. Her kural aslında bir efendinin egolarını tatmin etmek ya da kölenin haraket özgürlüğünü anlaşma yoluyla sınırlamak değildir. Bana göre BDSM zaten köleyi esir haline getirmek değil "gerçek bir arzuyla efendisine itaat etmekten ve disiplinden bir doyum , mutluluk ve gelişim payı çıkarmak" ve böylece gönüllü kulluk'un gerçekliğini yaşamaktır.
Yoksa role playing gibi bir şey ya da bulusuldukca bir takım latex oyuncaklarla seks fantazisi yasayıp sonra da "vay orospu karı" ya da "vay serefsiz herif" seklinde birbiri hakkında yorum yapan insanlardan olmak istemem, kolemin de boyle olmasını istemem.

BDSM'de temel prensip kölenin efendiye olan sevgisi ve sonsuz itaat ve güveni, bununla beraber efendinin de köleye karşı bir güven verme ve onu disipline ederek geliştirme sorumluluğu vardır.

Örneğin benim için "tasma" bir köleye baştan takılacak bir şey degildir. Kölenin hızlıca ilerlemesi ve gelişmesi sonucu verilen bir "hediye" bir onurlandırma nişanıdır. Köle bunu kazanmak için cok caba sarfetmeli, kontrattakileri kat ve kat fazlasıyla yerine getirterek efendisini mutlu etmelidir. Efendisi de bu gelişmeyi görüp zaman zaman takdir etmelidir.
Kölelik ne kadar sürer? Kimilerine göre sonsuza kadar kimilerine göre de köle yeterli disiplini, vizyonu ve efendisinin ortak dilini ve düsünüs tarzı ve içgüdülerini kazanmaya başladıgında kölelik biter.



Ben ikincisi gibi düsünüyorum. Kölenin uzun bir süre sonra da olsa köleliğini bitirip tasmasını onurla çıkartıp özgürleşeceği an'a inanırım.Efendi olan kişiyle kölenin ilişkisi artık yeniden tanımlanır, ama aslolan "gerçek birşeyler yasamıs olmak" yani Marquis De Sade'ın dediği gibi "Erdem" ise, kölelik bittiğinde bile efendi ve köle arasında hala bir saygı ilişkisi bulunur.


Gelelim kontrata. Hızlıca belirtmek gerekirse;

1- SAYGI: Köle efendisine her zaman "siz" ve "efendim" diye hitap eder. Böyle yaparken haddini bilmek ve bundan mutlu olmak kritik noktadır. Saygı esastır. Efendinin meslegi lağım temizleyicilik bile olsa o efendidir ve köle de ona saygısını göstermek zorundadır. Hem söz, hem bakış hem tavırlarıyla.

2-SEVGİ: Köle, efendisini her zaman sevmek zorundadır. Eskilerin değimiyle (biraz mizahi olacak ama) efendisine "muhabbetle" bakmalıdır. Bakışlarında bu huzur ve sevgiyi yansıtlamalıdır. Efendiyi sevmek hem bedenini, hem anlattıklarını, hem sessizliğini, hem uzakta bile olsa varlıgını , ışığını sevmektir. Yapacağı hizmetleirn arkasında hem disiplin, hem sevgi yatmalıdır.

3-HİZMET: Köle disiplinle varolan ve nefes alan biridir. Hizmet köle için yük değil nefes alma ve disipline olma aracıdır. Meditasyon gibi düsünülmeli. Yunus'un dergah'a girmek icin odunları eşit boyda kesmek ve ve aslında odunları keserken kendini bileylemesi , sevgisini bileylemesi gibi bakmalı buna. Ayrıca SEVGİ maddesinde belirttildiği gibi, efendiye hizmet hem kölenin disiplini hem de efendiye sunulan bir sevgi göstergesinin somutlasması olarak dusunulmelidir. Efendisinin işlerini goren ya da onu mutlu eden bir köle cok büyük bir eglenceye katılmıscasına mutlu olacaktır.

4- BİLGİLENDİRME: Köle'nin bedeni kadar beyni ve yaşantısı da efendiye aittir. Köle ne yaşadıysa ne yaptıysa , kiminle ne konustuysa efendisine bildirmek zorundadır. Efendi sormadan her detay efendiye anlatılmalıdır. Başta efendiye herşeyi anlatmakla yükümlü olan köle, zamanla efendisinin "oyun alanları"nı öğrenecek ve sonra yavaş yavaş sadece efendisinin önemseyecegi ve bilmek isteyeceği şeyleri ona anlatabilecektir.

5- AÇIKLIK-İÇTENLİK: Köle hissettiği ve efendisinin sorduğu herşeyi efendisiyle paylaşmalı , içtenlikle ona içini açmalıdır. Efendi sonuçta beyin okuyan bir canlı değil. Kölenin hoşlandığı ve hoşlanmadığı bazı şeyleri kölesinden öğrenmek durumundadır. Köle , efendisine , ona yaşattığı bir şeyin onda yarattığı hissi aktarmalıdır sorulmasa bile. Şundan çok hoşlandım efendim. Ya da şu şeyden çok korkuyorum ve aslında hoşlanmıyorum da diyebilmelidir. Efendisinin duymak isteyeceği şeyleri değil "gerçeği ve yalnızca gerçeği" paylaşmalıdır. Örneğin efendisi ona bir şey sorduğunda duymak istediği yanıtı isteksizce söylemek yerine gerçek hissini belirtmelidir. Efendisine guvenmeli ve gerçekleri söyledi diye cezalandırılmayacagını, aksine daha disiplinli biri olma yolunda gosterdigi bu cesaretli adım yüzünden odullendirilecegini bilmelidir. Kötü ya da iyi, hisler ve düsünceler efendiyle paylasılır.

6-CEZA ve ÖDÜL: Ceza ve ödül disiplin ilişkisinin altın kurallarıdır. Köle efendisinin cezalarına katlanmalı bunları bir hediye gibi kabul etmelidir. Hatta cezalandırma sırasında kölenin söyleyebileceği tek şey "Teşekkür ederim efendim" olabilir. Acıdan ağlasa bile teşekkür ederim efendim dışında bir şey söyleyemez. Cezadan ders cıkarmamak bir köle için en büyük cezayı getirir. Yani köle, kölelikten azledilir. Ödüle gelince, Efendinin kölesine karşı her davranışı aslında bir ödüldür. Köleyle görüşmek, ona dokunmak, dokunmasına izin vermek, yemek yemesine, sigara icmesine, icki icmesine , masturbasyon yapmasına, internette bir siteye girmesine, biriyle konuşmasına izin vermek, yanında uyumasına izin vermek, köleyi becermek, köleyi bosaltmak, köleyi bağlamak, hizmet etme fırsatı vermek hep birer ödüldür. Kölenin hızlı bir sekilde ogrenmesi ve efendisini mutlu etmesi durumunda efendi daha buyuk ödüller verebilir.



7-ŞIMARMAK : Köle iliski boyunca asla ve asla şımarmamak durumundadır. Yani efendisinin onun hakkındaki güzel yorumları ya da ona karsı gosterdigi sevgi, ilgi vs kölenin şımarması ve disiplini kaybetmesi için bir gerekce sayılmaz.Sonradan öğrendiği iki söz iki olayla kendini bir şey sanıp küstahlık yapmaz. Aksine, kendisine ilgi gösterilen, onure edilen ve gelişim kaydeden bir köle daha "çelik bir disiplin" sahibi olur, başka kölelere örnek olacak kadar disipliniyle takdir görür. Saçma sapan basitliklerle egosunu şişirip efendisinin hissedebilecegi en ufak bir şımarıklık sergilemez. Ne bakışları, ne sözleri ne de yaptıklarıyla.

8-SELF-CONTROL ve EGO KONTROLÜ: Kölelik disiplin ilişkisiyse en büyük disiplin insanın yalnızken de kendini kontrol edebilmesidir yani self kontrol. masturbasyon izni bunun en onemli gostergesidir. Nasilsa efendim yanımda yok izin vermese bile masturbasyon yapabilirim, nereden gorecek ki diye düsünen köle o gun efendisiyle ilişkiyi bitirsin. Erdem ve öz saygıya deger veriyorsa. Gerçek birşeyler yaşanıyorsa öncelikle köle kendine karşı dürüstlük sergiler. Ego kontrolüne gelince ego kölenin en büyük yanıltıcıdısıdır. İçinden gelen arzuları kontrol edip kendi egosuyla bir diyalog olusturamayan köle baştan efendisini kaybetmiştir. Ego sanıldıgı gibi bir düsman ya da öldürülmesi söndürülmesi gereken bir sey degildir. Ego sen ölünce ölecek bir şeydir. hep seninle içinde yaşayacaktır. Onu yok etme telkinleri anlamsıdır. Benim köleme emrettiğim şey "kendi egon ile bir diyalog kur" olacaktır. Seni zorladıgı ve seni istemedigin seylere yonlendirdigini hissettigin zaman ego'na şunu söyle "sevgili ego'm simdilik biraz bekle , şu an yeri değil, ama inan efendimizi seni de beni de bu yüzden odulelndirecek ve su an yapmamı istedigin seyden bin kat daha fazla keyif alacağız". Ego'ya söyleyecegin sey yine efendinin sana ve ona bahşedecegi ödüller olacaktır.


9- İZİN: Köle yapacağı hersey icin efendisinden izin almak zorundadır. Hayır yanıtı kölenin moralini bozmamalı aksine efendisi için birşeylerden vazgecebildigine sevinmelidir.

10- EV KURALLARI: Efendi izin vermedikçe ona dokunamazsın, efendi izin vermedikçe birşey yiyip içemezsin. Efendinin dediği yerde dedigi pozisyonda duracaksın. Tersi söylenmedikce efendinin dizinin dibinde duracaksın. Özellikle kapalı bir ortamda bir köpek oldugunu unutmayacaksın. Ev en cok hizmet edecegin yerdir. Ortalıkta gordugun dagınıklık vs. gibi seyleri efendin soylemeden farkedip toparlamak gibi şeyleri de unutma! Ayrıca efendinin evinde yalnız kalsan bile ondan izinsiz ya da gizlice onun esyalarına dolaplarına, enstrümanlarına dokunamazsın. Sadece o evde yokken tuvaleti ve açsan da mutfak esyalarını kullanabilirsin.

11-ACI: Acı eşiğin hakkında efendin zamanla bilgi sahibi olacaktır. Zaman zaman bu eşiği zorlayabilir. Bedenin ona ait! Seni hastahanelik etmek istemeyeceğini unutma efendinin. güven ve acıyla zaman içinde barışmaya bak. Acıya direnirsen o tünelden çıkamazsın. Dünyaya gelirken bile agladıgımızı ve acı cektigimizi unutma. Acının zamanla hazza donüstügünü biran önce keşfet artık.Mesela acıyan ve iz kalan yerlerin bir gün sonraki sende yarattıgı guzel hissi hayal et. Ten'in aslında acıyla yaşam buldugunu, donuk bir etin acı ile baharda cicek acan doğa gibi hayat buldugunu unutma. Acı , disiplin ve itaatin en yüce simgelerinden biridir. Acı ile pişeceksin. Korkunu anlıyorum ama efendine güven.

12- SAFE WORD: Safe word'unu adın gibi ezberle ama heryerde onu kullanma. dünyanın en büyük sırrı gibi sakla safe word'unu. Düsün ki düşmana karşı koruman gerkeen bir şifre bu safe word. Ancak ve ancak ölümüne bir işkence anında ağzından kacabilir. Bu örnekteki gibi, sadece ciddi kalp ve solunum yetmezligi, kemik ya da kasların zarar gormesi gibi durumlarda bunu kullan.

13-BEDENSEL HAZ:
Bedensel haz öncelikle efendiye aittir. cinsellik, kölenin haz alması üzerine kurulmaz. Köle , efendinin oyuncağıdır ve onu istedigi gibi istedigi sekilde kullanır. Efendi bosalmadan kölenin bosalması iyi karsılanmaz. Köle bunu bilir. Efendiden önce bosalacaksa, öncelikle o an efendisine haber verir. Hizmet'in en önemli parcalarından biri efendiyi cinsel olarak da memnun etmektir. Efendi bazen cinselliği disiplinin bir aracı olarak da kullanabilir. Mesela bilgsiayarında yazı yazarken ya da tv izlerken ya da kitap okurken kolesinin kendisini emmesini isteyebilir.

14-EFENDİYE İTİRAZ: Köleler , utanma, korku, egosunun baskısı gibi çeşitli nedenlerle efendilerien itiraz etme eğilimi gösterirler. Ne olur efendim, lütfen yapmayın efendim, bunu yapmasam efendim gibi yakarışlar aslında kendini efendiyle aynı konuma koymaktır. Efendiyle aynı konuma girip onunla müzakareye girmektir. Pazarlık yapmaktır. Sen kim oluyorsun da efendinle pazarlık yapiyorsun. Efendin senden ne istediyse söyleyebilecegin 2 şey var. PEki efendim ya da teşekkür ederim efendim. Bundan başka itiraz olamaz. Sadece bilgilendirmen gereken bir şey varsa onu söyle , efendin devam edip etmeyecegine bu bilgiyi aldıktan sonra kendi karar verir. "dilerseniz yapmayayım efendim cünkü şöyle bir durum var" demek bile küstahlıktır. "belki bilmek istersinzi efendim, böyel böyle bir durum var" diye bilgi verebilirsin sadece.

15-YALVARMAK- efendiye yalvarabilirsin. Ama pazarlık yapamazsın. Yalvarman zevk verir ama pazarlık yapmak ve itiraz etmek kızdırır!


16- ALERT OLMAK: Uyanıklık iyi bir köle olmanın göstergesidir. Salak gibi dolanmaktansa bedenen ve ruhen uyanık olmalıdır köle. diken üzerinde olmalıdır efendisiyleyken. Efendisinin bir ihtiyacını o istemeden farkeden bir köle "alert" bir köledir örneğin. diğer kölelere örnek olacak köle budur. Efendisinin yanında yayılıp mayışmak kölelik degildir. Kölelik, köpeklikten cıkıp zeki , hizmetkar , kendiyle ve efendisiyle gurur duyan biri haline gelmektir. Beyni mayışmış ve uyuşmuş kişi ancak bir robottur. Gerçek bir efendi robot değil, uyanık, beyni dinç, sürekli olarak efendisinin hizmetini düsünen, sürekli olarak kendini disiplin etmekle gurur duyan, idmanlı bir sporcu ve atlet gibi disipline olmus kişidir. Böyle bir köle olmaya hazır mısın? yoksa kafası boş, uyuşuk beyinli bir robot mu olmak istersin. sürekli beynini açık tutan, alert olmayı ogrenen bir köle olacaksan bu kontratı imzlarsın yoksa hiç düsünme bile.

17- HARİCİLERLE İLİŞKİLER:
Köle, efendisiyle olan ilişkisini en büyük sırrı gibi saklar. Bu ilişkiyi dısarıdan birine (harici), kim olursa olsun, anlatma durumu oluşursa öncelikle efendisinden izin almak zorundadır. Bu kural fazlasıyla kesin ve sert bir kuraldır.Köle, efendisinin sevgilisi degildir ve bu ilişkinin başkalarınca bilinip bilinmeyecegine efendi karar verir. Ayrıca dısarıdaki başka insanlarla cinsel ve duygusal ilişki kesinlikle yasaktır. Köle başka biriyle bir iliskiye girmesi gerekiyorsa efendisinin emri veya izniyle olabilir. Efendi ile köle arasındaki özel dökümanlar, yazısmalar, fotograflar, video kayıtları, efendinin vesikalık bile olsa fotografı, ismi vb bilgileri asla haricilerle paylasılmaz.

18-GELİŞİM ARZUSU: Köle, efendisine duydugu guven dogrultusunda , efendisinin onu geliştirecegini bilir ve buna sarsılmaz bir inancı taşır. Efendisi gerekirse cok onur kırıcı seyleri isteyebilir ondan. Köle büyük bir coskuyla bunları yerine getirmek durumundadır.

19-RİTUELLER: Efendi, iliskinin ilerleyen aşamalarında , ilişki rütüellerini kölesine ogretebilir. Kölenin sorgulamadan bu rituelleri ezberleyip yerine getirmesi şarttır.

20- EŞİTSİZLİK İLKESİ: Köle kendine sık sık esit olmadıgını anımsatmalıdır. Bunu anımsayarak soluk alabilir. Efendiyle tartısmaya girmek, ben şunu yaptım sen de bunu yapmıyorsun ama diye şımarmak, efendiye ait özel kisisel bilgileri sorgulamak , efendinin baska kadınlarla ilsikisini sorgulamak efendi tarafından gülerek karsılanır. Total Power Exchange de diyebilirsiniz buna.

21- SOSYAL HAYAT VE KİŞİLİK DÖNÜŞÜMÜ- Köle , özel hayatında örnek bir insan olmaya gayret etmelidir. Kölelikten aldıklarını özel hayata tam tersi sekilde yansıtmalıdır. Yani kölelikteki itaatkar disiplin iş hayatına atılgan bir disiplin olarak yansımalıdır. Kölelikteki efendi karsısındaki diz çöküs, özel hayatta başı dimdik ve onurlu bir duruşa dönmelidir. Özel hayatta da efendisinin varlıgını kalbinde ve beyninde hissetmeli ve buna göre hicbirseyden korkmadan, yaratıcılıgını, ozguvenini , cesaretini, calıskanlıgını , yorulmazlıgını, nesesini, potansiyelini ortaya koymaya gayret etmeli, ve bunları efendisine mutlulukla anlatmalıdır. Köleliğin gerçek hayatla entegre oldugu nokta budur. Cok disiplinli bir kole ozel hayatında da cok mutlu bir kole olacaktır. Kölenin beyinsel özgürlüğünün , efendisine ait oldugunun ve gelişmişliğinin simgesi, hem efendisinin yanında hem de sosyal hayatta başının dimdik olmasıdır. Fiziksel olarak dik durup onurla bir insan olarak hayata bakmalı efendisi dışında kimsenin karsısında ezilmemelidir. Efendisinin yanında dik durmasının sebebi de ona yakışır bir köle oldugunu bilmenin gururudur.


22- DİSİPLİN: İlişkinin özü şiddet ya da cinsellik değil disiplin,itaat,acıklık ve güvendir. Köle standart bir disiplin değil "Çelik bir disiplin" göstermeyi kabul eder. Gerekirse efendisi icin her sabah 5 te uyanıp kahvaltı hazırlayabilir, gerekirse bedensel olarak saatlerce efendisinin bagladıgı ya da soyledigi bir pozisyonda bekleyebilir. Tüm bunların özü ruhsal bir incelme ve gelişmedir. disiplin bu ilişkinin içinde tek başına bile büyü bir şiir gibidir. sonsuz bir gelişim va devrimci bir potansiyel barındırır. Bu tensel , beyinsel, ahlaki bir yücelme durumudur. Efendiye itaat ve hep bir sonrakine daha büyük bir iştahla koşmayla mümküdür. BDSM ilişkisi kölenin efendiye sundugu ve sunacagı disiplinli davranışların sözü ve vaadidir.

23- BONDAGE- Bondage sadece disiplinin araçlarından biridir ve işin sadece rituel tarafını olusturur.
Şimdilik bu kadar. gerisi gelecek...

24-KÖLELİĞİN KABULU VE İTİRAFI- Köle, kopekligini ve koleligini kabul ve itiraf eder her fırsatta. köle oldugunu anımsar ve efendisine anımsatır. Buradaki kopek, sadece bir metafordur, efendiye iradesini bırakmayı temsil eder bu metafor. Köle efendisinden ogrencegi cok seyi oldugunu bilen ve eksik biri oldugunu bilir ve kabul eder. Bu gercegi yaptıgı yanlıslar sırasında tekrar eder. Efendisi tarafından yapılan aşağılamaları kabul eder ve gizlemeden üzerinde taşır. Hakaret olarak algılamaz.Bunları düzeltmek icin ogrenme fırsatı olarak gorur.

25- ERDEM: Tüm ilişki, burjuva ahlakının dayattıgı sözde ahkak kurallarının tersine bükülerek yerle bir edilmesi ve erdem'i ortaya cıkartmak icindir. sözde göstermelik ahlak, dogayı insanları, ruhu, insalıgı, ask'ı, sevgiyi, yüceligi, bilgeligi, canlıları finansal rant ve baskalarının mutsuzluguna ragmen bireysel haz noktasına getirirken bdsm iliskinin erdem yaklasımı bu cubugu tersine bükerek , son 300 yıldır dayatılan ahlakın askında ahlaksızlık oldugunu duruşumuzla sergilemektir.Rol playing, cinsel haz, ego tatmini gibi seyler degil erdemdir aslolan. Kole bu erdemle başını dimdik tutacaktır. Hayattaki en güzel sey dik duran bir insan başıdır.

Ama işin özü şu ki, zaten BDSM'i sadece acı cekmek ve seks fantazisi sanan kadınların benim icin asla köle olarak kabul edimeyecegi acık sanırım.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

fotoğraftaki bayan dişi köle'ye ne kadar da benziyor...