18 Şubat 2013 Pazartesi

Köle Adaylarının Dikkat Etmesi Gereken 3 Şey. SSC

BDSM jargonunu az çok bilenlerin duyduğu bir kavramdır SSC. Yani Safe (Güvenli), Sane( Makul ve İnsaflı) ve Consensual(Gönüllü).
BDSM bayrağı ve logosundaki ying yang benzeri 3 bileşen işte bu SSC'dir.

Aslında hakkında yazı yazmaya bile gerek olmayan 3 kavram. Köle ve Efendi arasındaki ilişkideki sağduyuyu "Vicdansız ile Sadist" adlı yazımda belirtmiştim. Gelin şimdi bunun BDSM literatüründeki karşılığını anımsayalım bugün.


CONSENSUAL yani GÖNÜLLÜLÜK ve RIZA konusundan başlayalım.

 21. yüzyüldayız ve anayasal haklarımız var, modern bir toplum üyesiyiz. Bu durumda kölelikten bahsetmenin tek yolu sadece kölenin GÖNÜLLÜ olarak tüm iradesini ,bedenini, ruhunu, baglılıgını, itaatini, erdemli davranışlarını (dürüstlük, içtenlik, samimiyet, sevgi, sabır vb) Efendisine sunmasıdır. Gönüllü olarak evet.  21. yuzyilda birilerini şantaj ya da zor kullanma ya da ekonomik ya da sosyal olarak kendine esir etme yoluyla köleleştirmeye kalkmak hem suç, hem zorbalıktır. Bir Efendi bu gönüllülüğü maddi olmayan yollarla, yani duruşuyla, yaklaşımıyla, iletişimiyle, otoritesiyle, liderliğiyle sağlayabilirse gerçek bir Efendi olur. Mesela bakire bir köleyi, rızası olmadan zorlama becermeye kalkmak bırakın zorbalıgı, resmen tecavuzdur ve suçtur. Efendi, kölesinin bekareti konusunda kölenin gönlü yoksa asla bir zorlama yapmaz.


Consensual ilkesi, yani gönüllülük durumu sadece köle olmayı kabul etmedeki gönüllülükle bitmez. Köle olduktan sonra da Efendi'nin cezalarında, bedensel olarak hizmet etmenin sınırları konusunda da nereye kadar gönüllü olabilecegini açıkça ya da yeri geldiginde Efendisine aktarmalı.

Köle olmaktan çekinen birçok kadının endişesinin sebebi bu gönüllük konusundan haberdar olmaması. Tabi hep arada değindigim, efendilik taslayan tiplerin zorbaca tavırlarına denk geldikce bu işin güvenle gönülllülük çerçevesine yaşanan bir ilişki oldugunu anlamakta güclük çekmeleri doğal.

Bir diğer özellik BDSM ilişkisinin SAFE  yani GÜVENLİ olması. Efendi kölesine ne yaparsa yapsın, ondan ne isterse istesin bu isteğin ya da eylemin RUH SAGLIGI, BEDEN SAGLIGI ve SOSYAL İTİBAR açısından köleyi de Efendi'yi de zarara uğratan birşey olmaması zorunluluğudur. Efendi en kızgın oldugunda bile , en sert davranışında bile asla köleyi hastahanelik etmek, ya da ertesi gün ailesinin ya da iş arkadaslarının  görecegi izler bırakmak gibi bir davranışı uygun degildir. Kendi köpegini evcil hayvanını vs. dövüp sakatlayan bir insan ne kadar ruh hastasıyla, kölesine de böyle davranan bir Efendi ,aslında efendi falan degil ruh hastasıdır. Uzak durulması gerekir.  Fiziksel şiddet dışında,  Efendi köleye bazı görev ve ödevler verebilir. Bunların asla ve asla köleyi sosyal olarak fiziksel olarak  ya da ruhsal olarak zor duruma düsürmemesi kesin kuraldır. Köle her durumda güven içinde hissetmezse bundan sonra Efendisine nasıl koşulsuz itaat edebilir ki?

Son olarak da SANE yani Makul ve insaflı olmak....  Efendi kölesine karşı aşırı zor , insafsızca yaklaşımlarda bulunmaz. Köleye asla yapamayacagı  , "yok artık o kadar da degil" dedirttiren şeylerden uzak durur. Bu demek degildir ki Efendi köleyi zorlamaz. Hayır! Efendi köleyi zorlar. Olmadık zamanda şaşırtıcı isteklerde bulunabilir. Fakat sıradışılık insanfsızlık ve kötü bir insan olmak anlamına gelmez. Git gögüs ucunu kes ve kopeklere yedir şeklinde emirler vermeye hazır bir sürü efendi bozuntusunun internette dolandıgı bir ortamda elbette köle adayları makul ve insaflı emir ve isteklerin daha otesinin geleceginden cekinecektir. "Acı Eşiği" denilen bir kavram var zaten. Makul bir efendi kölenin acı eşiğini aynen kendi acı eşiği kadar iyi bilir ve ona insanfsızca acı eşiğinin ötesinde acı vermez.Gerçek efendilerle bu nedenle Güvenli, Makul ve gönüllülük ilkeleri konusunda en başta anlaşma yapılır. 

Aslında iyi bir şöför nasıl ki freni çok az kullanmaya ihtiyaç duyarsa, iyi bir Efendi de SSC gibi prensiplerde anlaşmaya o kadar az ihtiyaç duyar. Çünkü iyi bir Efendi zaten tanımı gereği, makul, insanflı, güvenliğe dikkat eden, koruyan gozeten, kölesine sahip cıkan, hizmet alırken aslında kölesini de eğiten, gönüllülük konusunda kölesini zorlamayan (belki ikna eden) bir efendidir.

Köle adaylarının Efendi'lerini seçerken, ve sectikten sonra ilişkiyi yürütürken , gaza gelmeden, Güvenli, Makul ve Gönüllük tabanlı bir ilişkiye adım atmaları onemli.




Biraz ansiklopedik bir yazı oldu ama işin özü bu. Tasmanızın ipini ve kırbacı kimin eline teslim ettiğinize dikkat edin siz köleler.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Hem dusundyruyor hem korkutuyor

Red Dominum dedi ki...

korkutucu olan nedir

Adsız dedi ki...

Yazilariniz sayesinde kole oldugumu ve itaat etmeye ihtiyacim oldugunu anladim. Cok tesekkur ederim.

Red Dominum dedi ki...

sevgili adsız....Blog yazmadaki amaclarımdan biri de insanların kendi içlerindeki gercek hisleriyle yüzlesmelerine yardımcı olmaktı...Sende de bunun işe yaradıgını duymak güzel. Soruların olursa reddominum@gmail.com
Sevgiler
RED