23 Mayıs 2015 Cumartesi

Efendi sosyal ilişkilerinde nelerden nefret eder?

Zaman zaman hala mailler geliyor. "yazmaya devam etmelisiniz" vs. seklinde.

Bugün bloguma baktım ve eskiden basladıgım fakat "taslak"lara kaydettiğim bir yazıma rastladım. Onu yayınlamak istedim.
-----
"Efendinin güçlü, sogukkanlı, bilge yanlarının altındaki  aslında güclüklerle ugrasmak durumundaki bir "gizli yüz"ü oldugunu bir çok yazımda anlattım. Kole olmak bu anlamda Efendi olmaktan daha kolay diye bir çok kez belirtmiştim.
Efendinin sosyal ilişkilerinde de, kole efendi ilişkisinin alışkanlık ve  refleksleri vardır. Bu nedenle, bir efendi biriyle arkadas oldugunda  çekilmez bir adam olabilir. Zira, her türlü ilişkisinde erdem bekler, ya da karsısındaki erdemsiz olsa bile ilişkinin iyi yürümesi ve ilişkinin erdemini kontrol altında tutmak ister. Bu nedenle bir efendi kolesiyle olan ilişkisi dısındaki sosyal ilişkilerinde  bazı seylerden nefret eden bir adamdır.


Bir efendi sosyal ilişkilerinde nelerden nefret eder?
·         Tipik kadınsal triplerden.  Yani ima'lar yolu ile  kendini ifade etme tarzlarından. Bir çok erkekte işe yarayabilen bu tür kadınsı tepkiler (Bence  aslında gayetle çocuksu  ergen tepkiler) bir Efendi'de işe yaramaz.  Tam tersi, bir kadın bir efendiye klasik bir erkege gosterecegi bu tür tribal tepkileri gosterdiğinde o ilişkiyi kendi eliyle dinamit koymuş olur. Bunu farkettiğinde ve pişman oldugunda cok geç olmuş olur.  Keskin bir bıcak kadar net!!!
·         Yapılan saçmalığın, bir saçmalık oldugunu kabul etmeyip bunun sidik yarışıyla örtülmeye çalışılmasından,  haklılık gerekçelerinden nefret eder. Haklılığı savunarak sadece haklılık elde edersin başka bir bok geçmez eline. Sidik yarıştırarak haklılık gösterdiğin zaman  eline haklılık durumu geçebilir ama ilişkiye nasıl bir zarar verdğini farketmezsin. Efendi ses etmez güler geçer  ve  ego'nun o "her zaman haklı olma" çabasının ilkelliğini anımsar içinden, o kadar.
·         Yalandan nefret eder. Açıklamaya gerek var mı? bence yok... Yalan, karşındakinin salak yerine konmasıdır ve yalan ya da yalanmış izlenimi bırakacak eksik ve yetersiz açıklamalar ilişkiye zarar verir. Efendi bundan nefret eder.
·         Tek taraflı bir arzunun ısrar şeklinde sunulmasından nefret eder. Efendi bilir ki, birlikte karar verilen ve yapılan en iğrenç şey bile güzeldir, fakat taraflardan birinin pek içinin sinmediği şey ilişki için en zarar verici seydir.
·         İlişkilerde, yapılan iyiliğin, gösterilen hosgurünün, bazı  abartılı hata durumlarında bile gosterilen toleransın ve yüce gönüllüğün  ,  yeri geldiğinde unutulmasından nefret eder. DAha once yapılan iyi şeylerin bir anda silinmesinden ve tek seferlik bir  durumun abartılıp sorun haline getirilmesinden nefret eder Efendi. Çünkü adalet hissini önemser. Bunu ayırt edemeyen insana tahammülü azdır.
·         Efendi mantıksız diyaloglardan ve cıkarımlardan nefret eder. İşin özünü degil de sekilsel ornekleri bahane edip mantıksız cıkarımlara varanlara , kolesine gecirdigi gibi tokadı gecirmese bile lafla ve tavrıyla gereken  duruşu sergiler. Dimdiktir bu duruş.


Böyle şeyler ve her şey!

2 yorum:

Unknown dedi ki...

Daha çok yazmalısınız .. :)

Red Dominum dedi ki...

yazmaya başladım:)