25 Ağustos 2012 Cumartesi

Yürümeyen ilişkilerde kendinize sormanız gereken bir soru var

Bugün size, ilişkilerin muhteşem bir şekilde sürebilmesi için gereken altın anahtarı vermeye karar verdim. Elbette dalga geçiyorum...Fakat işin gerçeklikle ilgili kısmı şu ki, ortalıkta  bir sürü kadın şu cümleleri kuruyor ve kader kurbanı gibi mutsuz, gelecekten ve ilişkilerden umutsuz vaziyette geziyorlar.

"Ona herşeyimi verdim ama o beni yine de terketti"
"Benim beceremedigim birşey var nedir bilmiyorum. İlişkilerimde hep kaybeden taraf oluyorum"
"Onu hiç mutlu edemiyorum, benden çabuk sıkılıyor"
"Benimle bir arada olmaktansa gidip playstation oynuyor"
"Gece dışarı çıktığı arkadaşlarıyla çok eğleniyor, benim yanımda domuz gibi bir suratla dolanıyor"
"Bana 1 aydır elini bile sürmüyor, cok mu cirkinim?"
 "Benimle eskisi kadar ilgilenmiyor artık"
"Ortada hiçbir sebep yokken beni bıraktı"



Bu ve bunun gibi yorumların sahibi kadınları gözünüzün önüne getiriyorsunuzdur. Belki onlardan birisiniz, kimbilir.

Bunları yaşayan kadınlar, ellerinde erkek tutamayan, ya da o erkekleri mutlu edemediklerini düsünen kadınlardır. Kendilerini ilişkinin bir noktasında bombok , suçlu, beceriksiz, bir yerde hata yaptıgını ama o hatanın ne oldugunu bilmedigini düsünün kadınlar...

Bir ilişki girdabının içinde çırpındıkça boğulmaya yaklaşan, boğulmaya yaklaştıkça hem kendini hem de bazen karşısındaki erkeği suçlar bunlar.

Ey gezegenimizin dişileri! Konu bu kadar tek düze, yüzeysel , tek katmanlı ve basit değil. Onu nasıl elde tutarım sorusu dogru soru degil, yanlış sorular zaten sizi yanlış sonuçlara götürecektir.  Silkelenin ve kendinize gelin artık! Boşuna girdaplarda çırpınmayın...

Soru şu.: Bu ilişkinin daha iyi olması için ne olmalıydı?

Bunun yanıtını aramanın zamanı şimdi.... Ben bu blog yazımda size sadece bu soruyu hediye ediyorum. Vereceğiniz yanıt umarım , sorularınız gibi tek katmanlı ve tek düze olmaz... Yanıtınızı zenginleştirmek için size bir iki ip ucu vermek isterim.

Bir kadının itici olmak için yapması gerekenler sizce nedir? Mesela benim gibi full itaat isteyen bir erkek için kadınların ilişki içinde bir süre sonra itici hale gelmesinin sebepleri.

1- Kıskançlık..Evet korkunç bir hastalıktır...Modern anlamda medeni kanunların cıkması, kadın erkek eşitliği ve modern ilişki ve modern aile kavramlaıyla tekrar hayat bulan bu habis alışkanlık kadın gibi çekici bir canlıyı acayip itici bir nesneye çevirebilir.

2- İma, Kinaye gibi kapalı ve saldırgan iletişim bicimleri. Açıkca konuşmak yerine kendi kendine kafasında kurup sonra ima, ses tonu, nispet gibi tepkilerle iletisim kurmak, tam anlamıyla ağır bir sopa, falaka, kırbac ve türlü yontemlerle püskürtebileceğim bir  yaklaşımdır. Ayrıca cinsel heyecan ve ilgiyi söndürmenin en esaslı yollarından biridir bu tipik türk kızı tepkisi. Pardon bir takım romantik komedi tatındaki hollywood filmlerindeki kadın kahramanlar da bazen böyle yapabiliyor.

3- Hesap sorma! Evet. Bir kadın , küçük beyniyle "şunu niye yaptın?, ama sen de böyle yapmıştın, neredeydin? o kim ve niçin onunla konusuyorsun? ne zaman geleceksin? nereye gidiyorsun? bunu hani yapmayacaktın? "  gibi sorular soruyorsa kendini itici bir lise müdür muavinine dönüştürmek istiyordur. Bu soruların tek yararı budur. Eğer ki itici olmak istiyorsanız bunları sorun. Başka bir yarar getirmeyen bu sorularla yaşamak sonuçta kadınların kendi tercihi....

4-Israr....Gönüllü olan her davranış cok guzel , gonulsuz olan her şey de cok igrenc ve yorgunluk vericidir. Israr ettiginiz bir konuda , erkek size uyuyorsa ve isteginizi kabul ediyorsa  sadece kabul etmişşşşşş gibi yapıyordur.  Ya da ısrarınıza uymuyor ve ayak diretiyor olabilir  ki bence bu daha dürüst. Her iki ısrar durumundan da bir bok çıkmaz. iyi birsey cıkmaz. siz kafanızda bir seyi güzelce kurmuş olabilirsiniz ama erkeginiz bu kurguya katılmıyorsa, önünüzde 2 secenek var. Ya kafanızda kurdugunuz (Bir tatil, birlikte bir sey yapma, ondan istedigniz bir şey vs...) şeyi hemencik cok uzatmadan resetleyip  o konudaki beklentiyi sıfırlamanız  gerekiyor. Ya da beklentinize sıkı sıkı sarılmaya devam edip, erkeginzie ısrarcı yaklasmanız ve onu bunaltıp kendinizden sogutmanız..Cok seceneginiz yok malesef... Genelde şımarık ilkokul cagındaki kız cocugu tribinde ısrar ettiginiz konuya yapısmayı bir marifet sananlarınız cogunlukta. Akıllı kadın, işe yaramayan tutumu ve davranısı anında cope atabilen kadındır.

Evet...yürümeyen tıkanan ilişkinizde kendinize sormanız gereken soruyu düsünün simdi...İlişkinin daha iyi olması icin neleri farklı yapmalıyım?

Not:Bu yazdıklarımın submissive olmayan kadınlara  faydalı olacak kısmı , sadece yukarıdaki soru. Diğer kısımlar itaatkar kadınların daha iyi anlayabilecegi  şeylerdir. O nedenle submissive olmayan kadınlar bana burada feminist elestirilerde bulunup beni cinsiyetcilikle suclamasınlar. Kadının 2.sınıf bir varlık olmadıgını biliyorum. Farklı ve malesef erkegin hizmetinde bir canlı oldugunu dusunuyorum. Bu onları 2. sınıf yapmaz. Kendileri gibi yapar.


5 yorum:

Sabri dedi ki...

Dırdır'ı da ekle istersen :-) En az ikisinin ortak adı bu sanırım..

Adsız dedi ki...

biraz kendinle barışık ol..

Adsız dedi ki...

ADSIZ arızası yine buralara gelmis )

Adsız dedi ki...

Kendimi gordum :) tresor

Adsız dedi ki...

Yazılarınızı çok büyük keyif ve merakla okumaya başladım. Blogunuz BDSM ile ilgilenen herkes için değerli bir kaynak, kendi adıma çok teşekkür ederim. Yazınızda bahsettiğiniz konuda fikirlerinizi almak istediğim bir sorum var, umarım görür ve yanıtlamak istersiniz. Ben sosyal ilişkilerinde dominant bir kadınım ve yazınızda bahsettiğiniz sıkıntılı davranışları hemen hemen her erkek arkadaşımda yaşadım. Pasif agresif davranışlar, kıskançlık krizleri, beni kısıtlamaya yönelik manipülatif hareketler ve diğerleri... Bunları önlemeye yönelik tüm girişimlerim, her karşı cinste sonuçsuz kaldı. Siz bir Efendi olarak, erkeklerdeki bu tür davranışların düzeltilebileceğini düşünüyor musunuz? Evet ise, bu konuda nasıl başarılı olabilirim? Teşekkür ederim. (proudaryan)