12 Temmuz 2012 Perşembe

Kadınları Niçin Dövmeli?

Aslında sorunun yanıtı "Erkekleri niçin dövmeli?" sorusunun yanıtıyla benzer nitelikler taşımakla birlikte , bir erkeği ancak başka bir erkek dövebileceği için, konu doğrudan kadınları niçin dövmeli halini alıyor doğal olarak.

Şimdi burada feminist  bakış açısıyla cinsiyetçilikle suçlamaya kalkan avukat arkadaşlarımızın öncelikle bunu suçlama heveslerini yazının sonuna saklamaları şiddetle tavsiye olunur.

Ayrıca  "Zavallı erkeklerin kadına güç kullanarak onları adam etme çabaları gerçekten aciz bir durumdur" tadında yorumlar yapacaklara da, kimsenin zor kullanılarak düsünce ve tutumlarının değiştirilemeyeceğini bilecek kadar aklı başında biri olduğumu belirtmek isterim.



Burada kastedilen, kadınlara iyilik anlamında bir dovme eylemidir. Şiddet kullanmak ve zor ve cebir yoluyla insanlar üzerinde baskı kurmak degil. Öncelikle BDSM ilişkinin gönüllü bir ilişki oldugunu anımsatmak isterim.

Ötekisi zorbalıktır zaten.

Kendini disipline etmek isteyen, içinde bulundugu kafa karısıklıgından ve saçmalıklardan kurtulmak isteyen kadından sözediyorum.  Çivi çiviyi söker mantıgı burada işelemektedir. Yani hayatında boktan sacmalıklar, dengesizlikler, kendini ve iliskilerini ego ekseninde kimliksizleştirmeler icindeki bir kadının bir efendi tarafından cezalandırılması ve aşağılanması  efendiye pek bir yarar sağlamamaktadır. Efendiye sağlasa sağlasa, kölesinin algısını aydınlatmanın, onda bir farkındalık yaratmanın getireceği bir gurur olabilir.

Bağlanmış, dayak yiyen, aşağılanan bir kadının kendi iç sesini duymaya çalışın? size ne söylüyor. Emin olun, elleri ayakları ve ağzı bağlanmış ve aşağılanan bir kadın o an iç sesiyle Efendisine asla " Fucking Bastard!" demiyor. Bunu anlamak lazım. BDSM'in özü burada yatıyor. Bkz. disikole'nin blogu.

Bu  kadın dayak yedikçe, aşağılık ve rezil bir sidikli kızın teki oldugunu kavradıkça, "ben bunu hakettim, aslında kendi önümdeki tek engel benim, ve bunu aşabilirim, şu an bu halde olmam benim sucum, bu halde olmak beni arındırıyor ve arındıracak, efendimin beni dovmek istemeyecegi , benimle gurur duyacağı, herşeyden önce kendimle gurur duyabilecegim  daha saglıklı bir bakışa ve kafa yapısına ve davranışlara varmak benim elimde...Şu an bu dayağı yemeseydim bunun farkına varamayacaktım. Beni    tensel acımın   değiştirdigini söylemiyorum. Yoo bunu soylemiyorum. Dayakla ya da zor kullanılarak değişmez benim tutumlarım. Fakat efendimin beni cezalandırıyor oluşu aslında benim  degismek icin cesaretli bir adım atamıyor olamamdan kaynaklı bir yardım eli. Bu halde canım yanarken ve cezalandırılan bir kadınken , kendi iç dünyama inme sansım oluyor. Tensel acı ve aşağılanma, küllerinden yeniden doğan anka kuşu gibi beni kendi içimdeki sorgulama alanına taşıyor."....

Efendisine küfretmiyor o sırada köle. Minnet duyuyor... Ve bu yüzden dovulmeli kadınlar.



3 yorum:

Sabri dedi ki...

Mavileri sevdim... Ekleme yapmak isterim.

Masoşist kadın için dövülmek bir çeşit günah çıkarmadır, hayatın yükünün bir kısmında olsun sorumluluğu bedenen ve ruhen tamamen başkasına (bir süre için de olsa) vermektir.

Bir başka bakış açısıyla cinsel yolla kendisine az gelen bir uyarılmayı farklı uyarıcılardan almaktır...

Daha çok çeşit var... Herkesin dünyası birbirinden farklı, bence genellenemez pek...

Bence hakettiklerini düşündükleri için dövülmeli :-)

Red Dominum dedi ki...

son cumlene katılıyorum sabri. Hakettiklerini düsündükleri icin de dovmeli:)

Sabri dedi ki...

:-)